Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

óvodai integráció

Akadálymentesítés a tervezésben, integráció az óvodákban ‒ Fogyatékosügyi kerekasztalt tartottunk

2022-10-27 08:50:22
Az október 25-i fogyatékosügyi kerekasztalra azzal a szándékkal hívtuk meg intézményeink és civil szervezetek képviselőit, hogy ösztönözzük az együttműködésüket. Emellett partnerséget alakítsunk ki, segítsük és erősítsük a szakmai kérdések megvitatását és a jó gyakorlatok, tapasztalatok megosztását. Két fő témánk az akadálymentesítés és a kiemelt figyelmet igénylő kisgyermekek fejlesztésének ügye volt.

Interjú a Pro Óbuda díjas Barabásné Murgács Kingával, korábbi óvodavezetőnkkel – „Nem egymás mellett, hanem együtt dolgoztunk”

2022-09-26 10:08:35
45 év a kerület óvodai életében, 35 év vezetőként. A Pro Óbuda díjas Barabásné Murgács Kingával, az Óbudai Gyermekvilág Óvoda tavaly leköszönő intézményvezetőjével elevenítettük fel hosszú, izgalmas pályájának néhány epizódját.

Kiállítás, gyerektáborok, szűrések a hátrányok leküzdéséért – Május 5. az esélyegyenlőség napja

2022-05-05 08:43:23
Az esélyegyenlőség napja jó alkalom arra, hogy számvetést készítsünk, milyen törekvéseket sikerült megvalósítanunk a sérülékeny csoportok esélyeinek javítására. Egyéni és közösségi szinten is. Ezúttal arra gyűjtöttünk példákat, hogy önkormányzatunk milyen programokkal igyekszik segíteni a hátrányok enyhítésén a kerületben.