Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbudai Múzeum és Könyvtár múzeum-és könyvtárpedagógiai foglalkozásai óvodásoknak és iskolásoknak

SAJTÓKÖZLEMÉNY 

Óbudai Múzeum és Könyvtár TÁMOP 3.2.11/10-1/KMR – “Az Óbudai Múzeum és Könyvtár múzeum-és könyvtárpedagógiai foglalkozásai óvodásoknak és iskolásoknak

2012/06/12

59 alkalom, 2 féle múzeumpedagógiai foglalkozás, 3 féle szakkör, 6 együttműködő oktatási intézmény. Ez az Óbudai Múzeum – “Az Óbudai Múzeum és Könyvtár múzeum – és könyvtárpedagógiai foglalkozásai óvodásoknak és iskolásoknak című kiemelt projektjének eddigi mérlege a számok tükrében.

A pályázat eredményeit ismerteti: Gyulai Ivánné az Óbudai Platán Könyvtár igazgatója és Népessy Noémi az Óbudai Múzeum igazgatója, projektmenedzser.

 

Az Óbudai Múzeum TÁMOP 3.2.11/10-1/KMR-“Az Óbudai Múzeum és Könyvtár múzeum-és könyvtárpedagógiai foglalkozásai óvodásoknak és iskolásoknak című pályázatának keretén belül zajló múzeumpedagógiai és könyvtárpedagógiai foglalkozásokat a pályázati támogatásból valósítja meg. A pályázatban támogatott programok a résztvevők számára ingyenesek.

Együttműködő partnereink:

  • Aquincum Általános Iskola
  • Első Óbudai Általános Iskola
  • Gyermekvilág Óvoda három tagintézménye
  • Óbudai Gimnázium
  • Óbudai Nagy László Általános Iskola
  • Szentistvántelepi Általános Iskola

 

Az Óbudai Múzeum a pályázat keretében két helyszínen, három féle foglalkoztatási formában fogadja a pályázatban résztvevőket. foglalkozások két helyszínen zajlanak. Az Óbudai Múzeumban összesen 4 témahét és 4 témanap kerül megrendezésre a 2011/2012-es tanévben, melyen általános iskolás, valamint a gimnazista diákok vesznek részt.

Az Óbudai Platán Könyvtárban 3 féle szakkör várja az óvodás, illetve általános iskolás korú gyermekeket.

A foglalkozások során a gyerekek különféle pedagógiai módszerek alkalmazásával – a kooperatív pedagógiától kezdve a szerepjátékon át a drámapedagógiáig – ismerkedhetnek az Óbudai Múzeum állandó kiállításának anyagával és ezen keresztül Óbuda történetével, illetve betekintést nyernek, könyvtár és a könyvtárhasználat számukra ismeretlen, titokzatos és rejtélyes világába.

A diákok múzeumpedagógiai foglalkozások során többek között megismerkedhettek a középkori Óbudával, a Zichy család és Óbuda kapcsolatával, Óbuda ipari városrésszé alakulásával, a szanálással és azt követően a lakótelep megjelenésével. A könyvtári foglalkozásokon titkok és rejtélyek után kutattak a könyvtárban és utazást tettek Tudományországba is.

A pályázat megvalósítási ideje 2012. augusztus 31-én zárul.

[Download not found] [Download not found]