Advent Óbudán 2018: érdekességek a gasztrosétányon
Bőséges ital és ételkínálattal várja a látogatókat az adventi gasztrosétány, ahol felvonulnak a hagyományos és különleges ízek is. Bejglik, cake pop édességek, kolbászok, paleo és vegán étkek várják november 30-tól a látogatókat a Fő téren.
A hideg napokon, átmelegedhetünk forró krémlevesekkel, sülnek majd lepények és kenyérlángosok többféle ízesítéssel. Lesz szürkemarha és szarvasburger, bajor és sváb kolbász, tócsni, vegán ételek, hungarikumok, alpesi és hazai sajtok.
Az édesség kedvelők tizenkét fajta bejglit kóstolhatnak. A hagyományos diós, mákoson kívül lesz marcipános, zserbós, gesztenyés, szilvás, csokis-narancsos, túrós, az ételérzékenyekre gondolva pedig paleo bejgli is. A látogatókat csábíthatja még a spanyol édességkülönlegesség, a churros finom, fahéjas illata, cake pop pálcás finomságok kávés változatban is és különleges buborék gofri is. Kapható lesz a közkedvelt kenyérlángos, kürtős- és mézeskalácsok, mint ahogyan a sült gesztenye, forralt bor illata is belengi a fényfüzérek ünnepi fényében tündöklő óbudai adventi vásárt.
A vásári Csokoládé Bárban lesznek ét- és tejcsokoládés, laktózmentes forró csokik. A minőségi, krémes forró csokinak megvan a maga készítési technikája és nem összekeverendő a kakaóval – tudjuk meg a Csokoládé Bár tulajdonosától. „A jó forró csokoládé sűrű, de nem túlzottan, kanalazható, mint a puding, íze pedig egyszerre selymes és lágy – árulta el a titkot Kovács László, aki már sok éve van az édesség szakmában. Forró csokiból kóstolható lesz epres, mentás, narancsos, gyömbéres ízesítésű, valamint sós, fűszeres, csípős chilis, gyógy-és fűszernövényes változat is, hogy csak néhány fajtát említsünk.