Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Bajnokot fedeztünk fel! – Kadosával sportnapunkról, matekról és palacsintákról is beszélgettünk

2022. július 8., 10:58

Virág Kadosa Farkassal az első békásmegyeri sportnapunkon ismerkedtünk meg. Ifjú, kilencéves sportolónkkal ezúttal volt alkalmunk hosszabban is beszélgetni. Ismerjék meg őt önök is!

Békásmegyeri sportnapunkon – ahogyan az igazán jó meccseken már csak lenni szokott – nekünk, nézőknek is együtt dobbant a szíve a csapatok tagjaival. A streetball mérkőzéseken is ott izgultunk, drukkoltunk, lélegzetvisszafojtva figyeltük, bejut-e a labda a kosárba…

Így a kiváló mezőnyben hamar feltűnt egy játékos: a leggyorsabb, szép kosarakat dobott, ügyesen passzolt, ott volt, ahol éppen lennie kellett. És még valami feltűnt: ő a legkisebb, túlzás nélkül mondhatjuk, volt olyan kamasz játékostársa, akinek csak a derekáig ért a kilencéves kisfiú – kifogni rajta mégsem sikerült.

Merthogy Virág Kadosa Farkas leendő negyedik osztályos tanuló, és most itt ül a polgármester irodájában. Dr. Kiss László meghívta, látogasson meg minket a hivatalban, hogy beszélgethessünk, jobban megismerhessük őt, hiszen a sportnapon erre nem volt alkalmunk, ott ugyanis minden egyes (!) kosármérkőzésén részt vett.

Az is hamarosan kiderült, hogy nemcsak minden egyes meccsen, de minden egyes csapatban is játszott. Ami azt is jelenti, hogy egyik percről a másikra át kellett állnia az ellenfél oldalára, és igazán felnőtt módjára kezelte ezt a helyzetet is, ahogyan az egy profihoz illik.

Kadosa ugyanis már egy éve kosárlabdázik, és mellette labdarúgóedzésekre is jár. És hogy melyik sportágat kedveli jobban? „Éppen amelyiket játszom,” mondja szintén hivatásos sportolóhoz illően.

Mégis akad valaki, aki futóversenyben le tudja győzni őt, tudjuk meg. A család agárkutyája. „De csak, ha hagyom!” hangzik Kadosa öntudatos válasza.

Krébesz Dániel, a Békásmegyeri piac ügyvezetője szintén itt van velünk a találkozón, hogy ismét gratuláljon bajnokunknak. Egyébként ő a békásmegyeri sportnap megálmodója és megvalósítója, mert mint mondja, a piac közösségi terét éppen ilyen alkalmakra alakították ki, ám a világjárvány évekig akadályozta, hogy együtt tölthessünk itt egy ilyen napot.

Kadosával még szóba kerül közöttünk a matematika, mint a kedvenc tantárgy és a sárgabaracklekváros palacsinta, mint kedvenc étel. Nem is tudom olyan gyorsan sütni, ahogyan fogy!” ezt már édesanyja, Virág Boglárka mondja, akinek pedig igazán nagy gyakorlata lehet palacsintakészítésben, hiszen három gyermek szülője.

Kadosát búcsúzóul, Önkormányzatunk nevében egy profi kosárlabdával és egy, a sportolás kiegészítőit rejtő csomaggal ajándékoztuk meg.

További szép sportsikereket kívánunk neki sok szeretettel!