Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Együtt a szebb és tisztább kerületért ‒ Szeptember 17. a szemétszedés világnapja

2022. szeptember 17., 07:31

A szemétszedési világnap célja, hogy hatékonyan és minél többen tegyünk a tiszta, rendezett környezetünkért. Legklímabarátabb kerületként folyamatosan azon dolgozunk ‒ munkatársaink révén és közösségi akciókban ‒, hogy rendben tartsuk és megóvjuk környezetékünket a hulladékszennyezéstől.

A szemétszedés világnapja ‒ korábbi nevén takarítási világnap ‒ ausztrál kezdeményezésre jött létre és az egész világon hatékony civil megmozdulásokat eredményez évről évre. Minden évben szeptember harmadik szombatján számos országban nagyszabású szemétgyűjtési akciókat szerveznek a lakóhelyek és a természet rendbetételére, hogy megóvják környezetüket a hulladékszennyezéstől.

Mi itt, Óbuda-Békásmegyeren kiemelten fontosnak tarjuk ezeket a célokat, rendszeresen és folyamatosan tartunk közösségi szemétszedési és takarítási akciókat. Így például a nyár elején együtt tettük szebbé, tisztábbá a Római-partot önkormányzatunk és számos civil szervezet szervezésében. És hamarosan folytatjuk, még az idei őszön újabb szemétszedési akciót tervezünk a parton.

Mindeközben továbbra is jelentős anyagi terhet ró önkormányzatunkra a nagy mennyiségű illegálisan lerakott hulladék felszámolása. Munkatársaink legutóbb a Keled utcában végeztek mentesítést.

Vigyázzunk közös értékeinkre, vigyázzunk környezetünkre!