Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Felújítások, új eszközök kihelyezése a kerület több játszóterén

2022. március 6., 20:40

A kerület játszótereinek szabványossági és biztonsági felülvizsgálatát önkormányzatunk rendszeresen elvégezteti. Az eszközök működőképességének ellenőrzését, a létesítmények takarítását, az eszközök fertőtlenítését a Városüzemeltetés munkatársai hetente végrehajtják.

A szemlék, felülvizsgálatok során tudomásunkra jutott meghibásodásokat a lehetőségekhez képest a lehető legrövidebb idő alatt kijavíttatjuk. Az önkormányzathoz vagy a Városüzemeltetéshez beérkezett lakossági igényeket (egy-egy eszköz kihelyezése, pótlása) kiértékeljük, és forrás függvényében igyekszünk mihamarabb elvégezni a szükséges munkálatokat

A legutóbbi biztonságtechnikai felmérés alapján szükségessé vált több elavult eszköz elbontása.

Az elbontott eszközöket modern, a szabványoknak és a kívánalmaknak megfelelő játszóeszközökkel pótoljuk.

Az elmúlt napokban a Kanóc utcai játszótéren került sor forgó játékelemek cseréjére. A Kanóc utcai létesítményünk mintegy 500 négyzetméter nagyságú, körbekerített, a gyermekek és szülők által kifejezetten kedvelt kis játszótér, ahol a pörgő-forgó ülő elemet és a fészekkosarakat a hétvégén már használhatták a gyerekek.

Ezen a játszótéren más eszköz is megújul: új csúszdatest kerül rövidesen a régi, már elhasználódott helyére.

A Kerék utcai kis játszótéren a homokozószegély felújítását kezdjük meg. A tér takarítása során derült ki, hogy a homokozószegély szálkás, elöregedett, ezért a Városüzemeltetés a felújítási munkálatokat az önkormányzat szerződött partnerétől megrendelte.

A Szindbád utcai játszótéren a hinta körüli elválasztószegély is megújul. A régi elemek helyére újak kerülnek.

Kérjük, amennyiben a játszóterekkel kapcsolatban javaslatuk van, vagy az eszközökkel kapcsolatban rendellenességet, meghibásodást észlelnek, jelezzék a varosuzemeltetes@obkf.hu e-mail-címen. Köszönjük!