Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hatvanéves a Meggyfa utcai óvoda – Meseelőadás, időkapszula és torta is volt az ünnepségen

2022. szeptember 30., 07:53

Az Óbudai Meseerdő Óvoda Meggyfa utcai telephelye idén lett 60 éves. A kerek évfordulót meseelőadással, zenével és időkapszula elhelyezésével ünnepeltük. Az ünnepségen dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere is beszédet mondott.

Az a megtiszteltetés érte önkormányzatunkat, hogy minket is meghívtak az Óbudai Meseerdő Óvoda Meggyfa utcai telephelyének hatvanadik születésnapjára. Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a születésnap alkalmából köszöntötte az óvoda munkatársait és a gyerekeket.

A „Meggyfa óvoda” ‒ ahogyan egymás között nevezik a harmadik kerületiek ‒ hatvan esztendeje képviseli az elfogadás, a befogadás értékeit, ahogyan pedagógiai programjában meg is fogalmazza: a gyermekek szeretete, tisztelete és elfogadása áll a nevelési munkájuk középpontjában.

A közös ünneplés keretében a gyerekek egy meseelőadást is eljátszottak a meghívottaknak, majd a tortázás után a jövő óvodásainak is készítettek egy kis csomagot: időkapszulát helyeztek el az óvoda udvarán, hogy a húsz év múlva idejáró gyermekek megismerhessék a mostani óvodások emlékeit.

A zenét Muzsikás Péter szolgáltatta az ünnepségen.