Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Jelenleg 13 óvodai csoport van karanténban a kerületben

2022. január 20., 16:40

A harmadik kerület óvodáiban jelenleg 13 csoport, összesen 168 kisgyermek van karanténban. A koronavírus-járvány terjedése és a nemrégiben módosított karanténszabályok miatt az erre vonatkozó adatok folyamatosan változnak.

A koronavírus-járvány terjedése miatt karanténban lévő óvodai csoportok és gyermekek száma folyamatosan, napról napra változik. Ugyanis az új, módosított karanténszabályok a köznevelési intézményeket is érintették, ami azt jelenti, hogy az óvodákban is lecsökkent a kontaktokra vonatkozó, kötelezően karanténban töltendő napok száma.

A harmadik kerület óvodáiban jelenleg 13 csoport, összesen 168 kisgyermek van karanténban. A fentiek miatt – a helyzet folyamatos változása révén – a hét elején például ez a szám magasabb volt, akkor 18 csoportot, összesen 315 kisgyermeket érintett a karantén.

Amennyiben a polgármester újabb igazolt, óvodai koronavírus-fertőzéses esetekről kap tájékoztatást egy intézményvezetőtől, haladéktalanul elrendeli az épületek, az érintett helyiségek teljes körű fertőtlenítését. Az illetékes szerveket, valamint a dolgozókat és a szülőket minden esetben értesítik.

Továbbra is kérjük, a járványhelyzetre való tekintettel az egészségügyi előírásokat tartsuk be. Aki betegnek, lázasnak érzi magát, ne menjen közösségbe, és haladéktalanul értesítse a háziorvosát.

Vigyázzunk magunkra és egymásra, vigyázzunk közösségünkre!