Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Közös munka, közös öröm – Idén is együtt a Római-part tisztaságáért: tartsanak velünk!

2021. október 6., 16:24

A tavalyi évhez hasonlóan idén is közösségi szemétszedést hirdetünk a Római-part tisztaságáért. A program a Mi Rómaink vezetésével, több civil szervezet közreműködésével és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával valósul meg. Mindenkit szeretettel várunk, akinek fontos a Római-part tisztasága, gondozottsága.

Az akció nemcsak arról szól, hogy megtisztítunk egy területet, hanem arról is, hogy jó példával járunk elöl a mindannyiunknak sokat jelentő Római-part gondozásában, fenntarthatóbbá tételében.

A közösségi szemétszedés remek alkalmat kínál arra, hogy a Római-parton járók, az ott élők, ott dolgozók, ott sportolók számára követendő mintául szolgáljon, így nem pusztán a part lesz tisztább és rendezettebb, de az azt gondozó, védő közösség is erősebb.

Köszönjük a A Mi Rómainknak a szervezést és a Római-partért dolgozó civil szervezeteknek a lelkes együttműködést! Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat mindig szívesen áll az ehhez hasonló jó ügyek mellé.

Arra biztatunk hát mindenkit, hogy idén is együtt tisztítsuk meg a Rozgonyi Piroska utca, Kalászi út, Losonc utca, Szent János utca bekötőutakat és az általuk határolt partszakaszt a Rómain.

RÉSZLETEK:

Időpont: 2021. október 16., szombat, 9.30-tól

Amivel várjuk az érkezőket: meleg tea, pogácsa, eszközök, térképek (a létszám alapján állítjuk össze a csapatokat is)

Esőnap: október 17., vasárnap, 9.30-tól

Találkozási pont: a Rozgonyi Piroska utca 36. szám alatti vendégház előtt

Az esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/547201199717397/

További fontos információk:

  • Kérünk mindenkit, hogy a várható hűvösebb időjárásra készüljön fel.
  • A találkozási ponton forró teával várunk mindenkit, amit saját kulacsba töltve a takarításra is magával tud vinni.
  • A vendégház fűtött lesz, ott lehetőség lesz a mosdót használni.
  • A szemétszedés végeztével közös ebédre várjuk a résztvevőket, amelyet a vendégház udvarán főzünk bográcsban

 

A szemétszedéshez szükséges kesztyűkről, szemeteszsákokról és a szemét elszállításáról Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat gondoskodik.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK – TEGYÜNK EGYÜTT A RÓMAI-PART TISZTASÁGÁÉRT! TARTSANAK VELÜNK!

Az akciót az aktuális járványhelyzetnek megfelelő óvintézkedések betartása mellett szervezzük. A jelenlévők számától függően több turnusban indulnak a csapatok, illetve biztosítjuk a védekezéshez szükséges eszközöket. Kérünk mindenkit, hogy tartsa be a védőtávolságot, és igény esetén viseljen maszkot.