Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Közösségi szemétszedésre várunk mindenkit október 22-én – Tegyünk együtt a Római-part tisztaságáért!

2022. október 5., 06:00

Az idei őszön is, immár hagyománynak számító, közösségi szemétszedést szervezünk a Római-parton. Civil szervezetekkel együttműködve tervezzük megtisztítani a part egy szakaszát. Október 22-én szeretettel várunk mindenkit, akinek fontos a Római szépsége, tisztasága!

Október 21. a Földünkért világnap. E napon világméretű kampányok és helyi aktivisták tettekre buzdítanak: óvjuk meg élővilágunkat, őrizzük meg még meglévő közös természeti kincseinket.

Mi itt, a harmadik kerületben szintén a cselekvő fenntarthatóság hívei vagyunk így a Földért világnap másnapján, október 22-én, szombaton délelőtt szemétszedési akcióra várunk mindenkit, akinek fontos a Római-part szépsége és tisztasága, és közösségben szívesen tesz érte.

Így önkormányzatunk A Mi Rómaink egyesület vezetésével és további civil szervezetek közreműködésével szemétszedési akciót hirdet, hogy együtt tisztítsuk meg a Rozgonyi Piroska utca – Kalászi út ‒ Losonc utca – Szent János utca bekötőutakat és az általuk határolt partszakaszt a Római-parton.

Időpont: 2022. október 22., szombat 9 óra 30 perc

Találkozási pont: Óbuda Pénzügyőr SE Sporttelep, 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 15-17.

 

Tervezett programunk október 22-re:

9.30 Találkozó

Meleg tea és eszköz kiosztása, illetve csapatok és térképek felosztása

10.00 Köszöntés

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere és Béres András alpolgármester, A Mi Rómaink! elnöke köszönti az akcióhoz csatlakozókat.

10.20 Indulás

12.20 Visszaérkezés

Közös ebéd

 

Fontos információk:

A programot szabad téren rendezzük, készüljünk fel a várható időjárásra.

Meleg teával várunk mindenkit reggel a bázison, melyet saját kulacsba beletöltve a takarításra is magunkkal tudunk vinni.

A munka végeztével közös ebédre hívunk mindenkit, melyet a sporttelepen, az udvaron főzünk bográcsban.

A szemétszedéshez szükséges kesztyűkről, szemeteszsákokról és a szemét elszállításáról Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat gondoskodik.

Mindenkit szeretettel várunk – tegyünk együtt a Római-part szépségéért, tisztaságáért!

A program A Mi Rómaink egyesület szervezésében valósul meg, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával, illetve civil szervezetek közreműködésével: Civilek a Római-partért Egyesület, Fák a Rómain, Tiszta Dunáért Egyesület, Római Sportegyesület, Civilek a fövenyért, Design Workshop a Rómaiért.