Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Lakossági bejárást tartottunk a Pünkösdfürdő Parkban

2022. augusztus 26., 08:42

Lakossági bejáráson ismerhették meg közelebbről Budapest egyik legsokoldalúbb és legszebb parkját az érdeklődők augusztus 24-én.

A bejáráson részt vett Burján Ferenc Óbuda-Békásmegyer klíma és környezetvédelemért felelős alpolgármestere, a 11. számú választókerület egyéni képviselője és Herr Hajnalka, a FŐKERT tervezési osztályvezető-helyettese. A park tematikus bemutatásán szó volt többek között az ott megvalósuló ökológiai egyensúlyról és az egyes részek funkcióiról, használatáról.

A FŐKERT által karbantartott park azért is számít egyedülálló zöld területnek a fővárosban, mert megtervezésekor egy olyan, addig Magyarországon nem elterjedt szemléletet ültettek át a gyakorlatba, amelynek lényege, hogy a park minél inkább illeszkedjen a természetbe. Területén nagy hangsúlyt kap a biodiverzitás, az ember és a természet kapcsolatának elmélyítése, valamint a környezetvédelem is. Mindemellett pedig a lakosság igényeinek megfelelően egy funkcióiban sokszínű teret hoztak létre, ahol biokert, esővíztározó, multifunkciós sportpálya, pétanque-pálya, slackline-pálya és homokos strandröplabda-pálya, játszótér és kutyafuttató is található.