Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Nagyobb biztonság, életmentő segítség – Defibrillátort kapott Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet

2022. július 18., 12:59

A képviselő-testület nemrég döntött arról, hogy defibrillátort vásárol az önkormányzat Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet számára. A készüléket a Római-parti Plázs megnyitóján adtuk át.

Július 15-én ünnepélyes keretek között megnyitottuk az idei szezonra a Római-parti Plázst. A rendezvényen sajtótájékoztatót tartott dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, majd átadta az önkormányzat által vásárolt defibrillátort Horváth Antalnak, Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet igazgatójának.

A hirtelen szívhalál Magyarországon az egyik vezető halálok. Gyors és hozzáértő beavatkozás, valamint a megfelelő eszköz megléte esetén azonban az érintettek jelentős része megmenthető. Minél korábban kezdik meg az újraélesztést, annál valószínűbb a siker.

Akkor a legnagyobb az esély a sikeres életmentésre, ha a defibrillátor 2-3 percen belül megérkezik. És mivel gyakran előfordul, hogy egy baleset helyszínére a közterület-felügyelők hamarabb odaérnek, mint a mentők, ezért az önkormányzat szükségesnek látta, hogy a Római-parton – amely évről évre egyre népszerűbb a kirándulni és a fürdőzni vágyók körében – is legyen telepített defibrillátor szükség esetére.

Az életmentő eszközt Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet Pünkösdfürdő parkban lévő irodakonténerébe telepítjük. Ez a helyiség a római-parti járőrök tevékenységének kiegészítését és megerősítését szolgálja.

Szintén a látogatók biztonsága érdekében a közterület-felügyelet a Duna római-parti szakaszán májustól októberig minden hétvégén hajós szolgálatot biztosít a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőreivel. A hajós szolgálat mellett a közterület-felügyelők naponta többször ellenőrzik a Római-parti Plázst és a Római-part többi szakaszát. A járőröket felkészítették a defibrillátor használatára és az alapvető elsősegélynyújtásra.

Baleset esetén, kérjük, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot vagy a nap 24 órájában elérhető +36 1 453 2618 telefonszámon a közterület-felügyelet munkatársait. Köszönjük.

Vigyázzunk magunkra és egymásra. Kellemes kikapcsolódást, jó pihenést kívánunk a Római-parton!