Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbudai Nárcisz Futás óvodásokkal és iskolásokkal a gyermekhospice javára

2022. május 11., 16:03

A negyedik óbudai Nárcisz Futáson kerületi óvodások és iskolások csapatai vettek részt. A szervezők, a Magyar Hospice Alapítvány, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és az Esernyős közös célja, hogy a rendezvénnyel is felhívja a figyelmet az élet és egymás tiszteletének fontosságára, a segítségnyújtás szükségességére.

Két év kihagyás után ismét Nárcisz Futást rendezett a Magyar Hospice Alapítvány, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. a harmadik kerületi Holdudvar parkban. Kerületi óvodás csoportok és iskolás osztályok indultak a közösségi futáson.

A harmadik kerületi székhelyű Magyar Hospice Alapítvány immár harminc éve képviseli hazánkban a gyógyíthatatlan betegek méltó ápolását, személyre szabott gondozásukkal, fájdalomcsillapítással, méltóságuk utolsó pillanatig való megőrzésével és hozzátartozóik támogatásával. Emellett a szemléletformálás feladatát is felvállalják, Önkormányzatunk megtiszteltetésnek tekinti, hogy csatlakozhatott a kezdeményezéshez.

Így a közösen megrendezett futással is a célunk, hogy hozzájáruljunk, és támogassuk: a gyermekeink gondoskodó, empatikus felnőttekké válhassanak. Rendezvényünkkel ezúttal is arra fókuszálunk, hogy felhívjuk a figyelmet az élet és egymás tiszteletének fontosságára.

„Köszönöm mindazoknak, akik csatlakoztak a mai, negyedik óbudai Nárcisz Futásunkhoz, köszönöm a gyerekeknek és a pedagóguskollégáknak. Hiszen aki ma itt van velünk, az a magyar hospice-mozgalom segítő munkáját támogatja – köszöntötte dr. Kiss László polgármester a rendezvény résztvevőit. – Kérem, vigyük magunkkal a mai nap üzenetét: törődnünk kell egymással!”

Dr. Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány orvosigazgatója szintén üdvözölte a futáson megjelenteket, és felidézte a nárciszmozgalom eredtét: „A komor tél után a tavasz színes virágai, az elsők között megjelenő nárciszok a remény hírnökei valamennyiünk számára. És a sárgán virágzó nárcisz jelképként is segíti, hogy már a gyermekkel merjünk beszélgetni az életről, örömről, bánatról, a betegségről, az elmúlásról, szeretteink elvesztéséről, a segítségnyújtás szükségességéről.”

A futás nevezési díja ezúttal adomány, amely a Magyar Hospice Alapítvány gyermekhospice-részelegének Fogd a kezem! programját támogatja. A program a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek otthoni ápolását és családjaik segítését tűzte ki céljául.

 

dr. Kiss László polgármester köszöntötte a negyedik óbudai Nárcisz Futás résztvevőit

dr. Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány orvosigazgatója

Madocsai Dániel, a Magyar Hospice Alapítvány projektvezetője