Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbudán tartotta tisztújító küldöttgyűlését a Nagy Imre Társaság

2022. május 16., 16:32

A Nagy Imre Társaság tisztújító küldöttgyűlését vasárnap a Fő téri Esernyősben tartotta. A mártír miniszterelnökünk szellemi hagyatékát ápoló társaság 30 évvel ezelőtt szintén a harmadik kerületben alakult meg. A közgyűlés résztvevőit dr. Kiss László polgármester is köszöntötte.

A Nagy Imre Társaság harminc esztendővel ezelőtt, 1992. november 30-án itt, Óbudán alakult meg, a polgármesteri hivatal házasságkötő termében. A társaság képviselői most, az évfordulóra, az ünnepi tisztújító küldöttgyűlésre ismét visszatértek a harmadik kerületbe.

A Nagy Imre Társaság azon fáradozik, hogy mártír miniszterelnökünk szellemi hagyatékát kitartóan és elkötelezett ápolja, és életművét minél szélesebb körben megismertesse, különös figyelemmel az utánunk jövő nemzedékek tagjainak tudásáért, tájékozottságáért felelősséget vállalva. Így megtisztelőnek tartjuk, hogy az óbudai Esernyős Szindbád rendezvénytere adhatott otthont a küldöttgyűlésnek.

A társaság azt szintén hivatásának tekinti, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc minden hősének és mártírjának, valamint a sztálinista rendszer koncepciós pereiben ártatlanul elítélt áldozatok emlékét életben tartsa.

A megalakulás harmincadik évfordulóján tartott tisztújító közgyűlés résztvevőit dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere is köszöntötte.

Balahó Zoltán a Nagy Imre Társaság elnöke dr. Kiss László polgármesterrel

Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája