Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ötvenéves a Kerék utcai óvoda ‒ Faültetés, időkapszula elrejtése, táncos mulatság a születésnapon

2022. szeptember 27., 15:55

Az Óbudai Meseerdő Óvoda Kerék utcai telephelye idén lett ötvenéves. A jó hangulatú születésnapi ünnepségre mi is meghívást kaptunk. Korábbi kollégákat köszönthettünk, és dr. Kiss László polgármester megnyitotta az alkalomra készült „retro ovi” kiállítást.

Az Óbudai Meseerdő Óvoda Kerék utcai telephelye immár ötven éve fogadja a harmadik kerületi óvodásokat, a kerek évfordulót meg is ünnepeltük. Dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere a születésnap alkalmából köszöntötte az óvoda jelenlegi munkatársait és a meghívott, egykori kollégákat.

A közös emlékezés mellett a jövő óvodásainak is üzentek az ünnepelők. Így elültettek egy hársfacsemetét ‒ az egymás után jövő nemzedékek közötti kötelékek jelképeként ‒, majd egy időkapszulát is elhelyeztek az óvoda udvarán, amely a gyerekek kívánságait rejti, hogy a húsz év múlva idejáró óvodások rábukkanva megismerhessék azokat.

Az elmaradhatatlan szülinapi tortázás előtt dr. Kiss László polgármester ünnepélyesen átadta a „retro ovi” kiállítást, amely a Kerék utcai óvoda elmúlt félévszázados történetét diavetítésen is feleleveníti. A fényképeket, a korabeli óvodai hétköznapokat megidéző játékokat és a mesekönyveket a kiállításhoz óvodai dolgozók és egykori óvodások gyűjtötték, hogy délután együtt fedezhessék fel azokat szülők és gyerekek.

A táncos ünnepléshez Muzsikás Péter zenepedagógus, zeneművész szolgáltatta a talpalávalót.

Boldog szülinapot, Kerék ovi!