Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Polgármesteri döntéshozatal: bérlakásépítés, a galériaerdő védetté nyilvánítása, támogatások

2021. június 7., 11:28

Pénteken ismét polgármesteri döntéshozatalra került sor az önkormányzati frakciók véleményének figyelembevételével.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat újabb lépéseket tett a bérlakásépítési beruházás sikere felé. Ennek lényege, hogy önkormányzati területen, magántőke bevonásával önkormányzatunk jelentős számú bérlakással rendelkezzen. A jelenlegi döntéshozatal során a szükséges közbeszerzési eljárásokat, valamint az állami főépítész engedélyének bekérését indították el.

Önkormányzatunk is támogatja a Fővárosi Önkormányzat azon kezdeményezését, hogy az Óbudai-sziget galériaerdejét védetté nyilvánítsák. E terület 13,4 hektár nagyságú, Budapest utolsó, legépebben maradt galériaerdeje.Az Óbudai-szigeten hat növényfaj, hat ízeltlábú faj, egy kétéltű faj, öt hüllő faj, 103 madár faj és legalább nyolc emlős faj is található, amelyek természetvédelmi oltalomban részesülnek.

Együttműködési megállapodást kötött önkormányzatunk a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületével. Az együttműködés keretén belül a “Közösség Lámpásai” mentori hálózat keretén belül az egyesület rendszeresen programokat szervez.

Elfogadásra került az IMS Egészségügyi Szolgáltató beszámolója a kerületi sürgősségi központ ügyeleti tevékenységről és a gyermekorvosi ügyeleti tevékenységről. A beszámolóból kiderül, hogy a sürgősségi ügyeleti ellátást 2020-ban 5667 személy, a gyermekügyeleti ellátást 534 gyermek vette igénybe.

Óbudai Továbbtanulási Pályázatot írt ki az önkormányzat a szociálisan rászorulók felsőoktatásban való részvételének támogatására.

Sajnos továbbra is nagyon sok kerületi polgár kerül nehéz helyzetbe. Minden döntéshozatalon számos szociális ügyről születik döntés. A pénteki döntéshozatalon 62 társunknak tudtunk valamilyen segítséget adni.

Kérjük, amennyiben krízishelyzetbe kerülnek, keressék az önkormányzat Szociális Osztályát, valamint az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ munkatársait.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette a kormány rendkívüli jogrendért felelős munkacsoportjának döntését, amely a hétvégi Magyar Közlönyben meg is jelent: ennek értelmében június 15-től az önkormányzatok a korábbi, a veszélyhelyzet előtti rendnek megfelelően ülésezhetnek.