Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Sportnapot tartott ifjúsági önkormányzatunk

2022. május 27., 18:32

Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat sportnapra várta a kerületi iskolák tanulóit. Jó hangulatban, labdarúgó- és röplabdamérkőzéseken tehették próbára tudásukat a csapatok, és közös pihenésre és beszélgetésre is jutott idő pénteken délelőtt.

Az Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat (ÓBIÖK) azzal a céllal alakult meg, hogy a került diákjainak és a kerületben élő fiataloknak az érdekeit képviselje, és olyan rendezvényeket hozzon létre számukra, amelyeken megismerhetik egymást, amelyeken új barátságokat köthetnek. Így örömmel szervezték meg a májusi sportnapot is, amelyen izgalmas programok várták a résztvevő fiatalokat.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat pedig a kezdetektől kiemelt fontosságúnak tekinti az együttműködést az ifjúsági önkormányzattal, és tevékenységének a támogatását. Így az ifjúsággal kapcsolatos feladatok, területek gondozását – egy önálló, külön posztot létrehozva – ifjúsági referensre bízta.

„Élményekkel teli és ugyanakkor igen hasznos tapasztalatokat hoz minden csapatban, közösségben töltött idő, a jövőre nézve is, hiszen egyszer majd nektek hagyjuk örökül mindazt, amit építettünk, amit megóvtunk magunk körül, és örülünk, hogy ebbe a munkába már most bekapcsolódtok, és így a hivatásunkban és az olyan sikereinkben is osztoztak, mint amilyen például a legfrissebb: Óbuda-Békásmegyer a legklímabarátabb kerület cím büszke viselője. Vigyázzunk rá, okosan, szeretettel gondozzuk, hiszen ez az otthonunk!” – köszöntötte dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere a sportnap résztvevőit.

Mihály Frida Judit, a harmadik kerületi ifjúsági polgármester szintén üdvözölte a versenyző csapatok tagjait és a vendégeket: „Az ÓBIÖK-ben nagyon sokan valljuk, amellett, hogy képviseljük az iskolánk diákságának, valamint a kerületi ifjúságnak az érdekeit, erős közösséget is építünk. A közös sportolás és a csapatversenyek ehhez járulnak hozzá, hiszen számítunk egymásnak! Kíváncsian várjuk az eredményeket: kik lesznek ma a legjobbak.”

Az első mérkőzés kezdő rúgását dr. Kiss László polgármester vállalta magára. És ezután már kezdődhettek is a labdarúgó- és a röplabdameccsek, a pihenőidőkben pedig ismerkedhettek, barátkozhattak a különböző, kerületi iskolákból érkező résztvevők, akik valamennyien emléklapot vehettek át a sportnap végén..

Köszönettel tartozunk a III. kerületi Torna és Vívó Egyletnek a helyszínbiztosításáért és a szervezésben nyújtott szakmai segítségéért, valamint a harmadik kerületi Auchan áruháznak a támogatásért.

Az ÓBIÖK által szervezett sportnap eredményei:

Röplabda: I. helyezett: Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium, II. helyezett: Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Varga István Közgazdasági Technikum,  III. helyezett: Kerék Általános Iskola és Gimnázium

Labdarúgás: I. helyezett: Kerék Általános Iskola és Gimnázium A csapata, II. helyezett: Kerék Általános Iskola és Gimnázium B csapata, III. helyezett: Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium A csapata

Köszönjük Steiner Krisztina, Belecz Béla, Mayer Bence játékvezetők munkáját!

Reméljük, mindenki élményekkel gazdagon tért haza a sportnapról! Gratulálunk minden résztvevőnknek és a dobogósoknak!