Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Szebb, színesebb, virágosabb Óbuda-Békásmegyer – Virágültetés kerületszerte

2022. június 8., 09:28

Természetesen idén sem maradhat el a harmadik kerület virágosítása, színesítése. A jó idő beköszöntével, a májusi lehűlések elmúltával kollégáink neki is láttak a munkának.

A tavalyi évben a korábban csak lágyszárúakkal díszített virágágyakba meglehetősen sok cserjét, félcserjét és évelő növényt ültettünk. Ezek jó része áttelelt, így csak a kipusztult növények pótlásáról kell gondoskodniuk munkatársainknak. A kékszakáll, a füzérajak, a levendula, a barátcserje, a bugás lángvirág, a lisztes zsálya, a csillagfürt és a szarkaláb idén is díszíteni fogják az ágyásokat. Azokba a virágágyakba, ahol a pótlás nem célszerű, egynyári virágok kerülnek.

2022-ben közel 1000 négyzetméter felület ültetésére kerül sor. Nagyjából 15–16 ezer palánta ültetésével tervezünk. A választék bőséges és gyönyörű: fájvirág, díszcsalán, hamvaska, begónia, bojtocska és bársonyvirág, különböző szín- és méretvariációkban.

Emellett a harmadik kerület legforgalmasabb területeire (Fő tér, Promenád, Csobánka tér) 50 db muskátlioszlop kihelyezését tervezik munkatársaink.

Hagyományosan 409 cserép (1 227 tő) futómuskátli kerül a Fő téri, a Pethe Ferenc téri, a Szentlélek téri, a Csobánka téri, valamint a Kolosy téri kandeláberekre.

Jó hír, hogy az önkormányzat Fő téri épületeinek ablakait 120 virágláda (600 db) gyönyörű, piros állómuskátli díszíti.

 

Figyelem! A Tiszta, virágos otthonunk, Óbuda-Békásmegyer pályázatra IDÉN IS VÁRJUK jelentkezésüket. A jelentkezési határidő: 2022. június 17.

 

Önkormányzatunk szervezésében a kerület lakói idén is kedvezményes muskátlivásáron vehettek részt.