Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Több mint hét és fél millió forint értékű adománnyal tettük szebbé a rászoruló kerületi családok ünnepét

2022. január 20., 10:03

Több mint ezer harmadik kerületi rászoruló család részesülhetett gazdag és hasznos adományokban az adventi hetekben. Önkormányzatunk adománygyűjtő akciója és támogatása mellett több szervezet is csatlakozott felajánlásokkal, hogy minél többekhez juthasson el az ünnep öröme.

A 2021-es év adventi időszakában összesen 7 514 000 forint értékű adományt juttattak el rászoruló harmadik kerületi családokhoz az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ (ÓCSTGYVK) munkatársai, ismertette Szalai-Komka Norbert, a központ intézményvezetője. A több mint ezer család többek között tartós élelmiszerekből, tisztítószerekből és higiéniai termékekből, játékokból, valamint új női és gyermekruhákból álló csomagokat kapott.

De a felajánlások között szerepelt 300 darab fenyőfa és mikuláscsomagok is, hogy az adományban részesülő kerületi lakosok örömmel várhassák az ünnepek eljövetelét. Mindezeken felül a felajánlott párásító készülékek is eljutottak a rászoruló családok otthonaiba.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat adventi adománygyűjtő akciója és támogatása mellett az Ételt az Életért Alapítvány, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, az Oázis Kertészet, a Rászorultak Megsegítése Alapítvány, több óbudai általános iskola, valamint a Magyarországon élő kínai közösség is hozzájárult, hogy a 2021-es év végén az ÓCSTGYVK összesen 3 224 harmadik kerületi lakos számára adhatott át adományt.

Önkormányzatunk a tavalyi, Fő téri adománygyűjtő akciójában az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ mellett az Oltalom Karitatív Egyesület számára is gyűjtött tárgyi adományokat. A gyűjtés és más felajánlások során érkezett hozzájárulásokból az Oltalom számára összesen 3 400 000 forint értékben juttathattunk el adományokat, köztük tartós élelmiszerekből, szájmaszkokból, új ruhadarabokból és párásító készülékekből álló csomagokat.

Minden nagylelkű személynek és szervezetnek hálásan köszönjük, hogy adományuk révén hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a kerületi rászoruló családok méltóképpen készülhettek az ünnepekre.

Számokban az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ adventi adományosztásának eredményei

Az Oltalom Karitatív Egyesület számára is gyűjtöttünk a tavalyi év végén

Önkormányzatunk 300 fenyőfát vásárolt rászoruló kerületi családok számára

Fő téri adománygyűjtő helyszínünkre dr. Kiss László polgármester, kerületi lakosok, intézmények munkatársai és szervezetek képviselői érkeztek nagylelkű tárgyi és pénzadományokkal. A pénzadományokat a Jó Pásztor Anyaotthon számára gyűjtöttük.

A Magyarországon élő kínai közösség nagy értékű adományát Szalai-Komka Norbert intézményvezető és Turgonyi Dániel alpolgármester vette át és köszönte meg kerületünk nevében

Az Óbuda-Békásmegyeren élő vietnámi közösség három laptopot és három projektort adományozott az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézménynek, az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központnak, valamint az Óbudai Meseerdő Óvodának