Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ukrajnáért és a békéért szól a dal – Koncert a háborúban elárvult gyermekek javára

2022. május 18., 15:23

A magyar zenei élet legnevesebb előadói egy közös jótékonysági koncerten művészetükkel hitet tesznek a béke mellett. A szervezők a bevételét az ukrajnai háború alatt traumatizált, szüleiket elvesztő gyermekek megsegítésére fordítják. A Szeretet koncert 2022. május 22-én, a Papp László Budapest Sportarénában lesz.

A Szeretet koncertet szervezők hangsúlyozzák, hogy az esemény az adománygyűjtés mellett egyben köszönetnyilvánítás is az önkénteseknek és támogatóknak az ukrajnai menekültek ellátásában végzett munkájukért.

Hiszen példamutató módon mozdult meg egész Magyarország az Ukrajnából érkezők megsegítéséért. Február vége óta a civil szervezetek koordinálásával önkéntesek, támogatók ezrei, tízezrei dolgoznak éjjel-nappal, hogy a háborús helyzet miatt otthonukat elhagyni kényszerülő családok megfelelő ellátásban részesüljenek.

Nyolc segélyszervezet egyedülálló összefogásának köszönhetően jön létre a 2022. május 22-i koncert, amely a jövőbe, a békébe vetett hit kifejezése, hiszen a köszönetnyilvánítás mellett már az újjáépítést, a gyermekek traumáinak feldolgozását, a lelki sebek begyógyítását is szolgálja.

A segélyszervezetek önkéntesei ingyenesen tekinthetik meg a magyar zenei élet legnevesebb előadóinak produkcióiból álló előadást, de támogatói jegy vásárlásával bárki részese lehet a különleges koncertnek. Fellépők: Herczku Ágnes, Miklósa Erika, Rost Andrea, Bogányi Gergely, Bródy János, Dés László, Lovasi András, Nikola Parov, Pál István Szalonna, Szakcsi Lakatos Béla és a Danubia Zenekar Dobszay-Meskó Ilona és Dénes István vezényletével, valamint Magyarországon tanuló ifjú orosz és ukrán zeneművészek.