Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Tisztelt Ügyfeleink!

A Kormány által elrendelt veszélyhelyzet miatt a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási tevékenysége is változik.

 

A halaszthatatlan ügyek, a születések és halálesetek anyakönyvezése természetesen zavartalanul folyik. Anyakönyvi kivonat kiállítás iránti kérelmeket is fogadunk, ezen kérelmeket leadhatják személyesen az Ügyfélszolgálati Irodában, ill. elküldhetik postai úton, vagy elektronikusan e-papíron (https://obuda.hu/e-ugyintezes/). A kérelemben adjanak meg egy telefonszámot, amin a kivonat elkészülte után a Hivatal munkatársai fel tudják Önökkel venni a kapcsolatot.

A többi anyakönyvi ügyben (névváltoztatási ügyek, apai elismerő nyilatkozat felvétele, házasságkötési szándék bejelentése, ill. hazai anyakönyvezés) kérjük, vegye fel a kapcsolatot telefonon az anyakönyvvezetőkkel.

 

Andrássy Angéla 437-8522
Darvas Mónika 437-8518
Deli Andrea 437-8523
Gálos Ildikó 437-8521
Huber Senta 437-8520

 

A hatályos jogszabályok szerint anyakönyvi kivonatot az ország bármely anyakönyvvezetőjénél ki lehet váltani. Amennyiben a szóban forgó anyakönyvi esemény (születés, házasság, halál) még nem szerepel az országos elektronikus anyakönyvi nyilvántartásban, akkor sem szükséges minket személyesen felkeresni. A III. kerületben történt anyakönyvi események tekintetében e-mailben (anyakonyv@obuda.hu) is lehet kérni az adatok feltöltését. A feltöltés után pedig már a saját kerületében, településén is kérheti a kivonat kiállítását.

 

A veszélyhelyzetre vonatkozó szabályozás 2022 júniusi változása miatt a házasságkötő terembe visszatehettük az összes széket, így az eddigi 30 helyett már újra 50 ülőhely áll a vendégek rendelkezésére. Bízunk benne, hogy a helyzet ősszel sem romlik és nem kell újra korlátozásokat bevezetni.

 

A kellemetlenségekért elnézést kérünk, a türelmüket köszönjük!

 

Igazgatási Főosztály, Anyakönyvi Csoport
Telefonszám: 4378-500, Fax: 4378-938
E-mail cím: anyakonyv@obuda.hu
Cím: 1033 Budapest Fő tér 3.