Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.

Telefon:
+36 30 883 19 53
Email cím:
Cím:
1033 Budapest, Fő tér 2.
Intézményvezető:
Halmai Róbert ügyvezető igazgató

Óbuda szívében, a békebeli hangulatot máig őrző Fő téren 2014-ben nyitotta meg kapuit a III. kerület kulturális sokszínűségét egyedi profillal kiegészítő Esernyős, amelynek fenntartója Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata. A mára népszerűvé vált multifunkcionális intézményben az egész évben látogatható koncertek, képzőművészeti kiállítások és filmvetítések mellett a helyi közösséget erősítő programok zajlanak, valamint kávézó, bisztró és turisztikai infopont, jegyiroda működik. A folyamatos bővítés eredményeként a kamaraterem és a kortárs galéria mellett 2016-ban megnyílt a nagyobb események megtartására alkalmas Szindbád Rendezvényterem, illetve szabadtéri rendezvényeknek biztosít helyet a felújított, impozáns és fiatalos belső udvar.

Az Esernyős képzőművészeti törekvéseinek célja, hogy szakmailag megkérdőjelezhetetlen kiállítóhellyé váljon az Esernyős Galéria, amely a kortárs szcéna kiemelkedő alkotóinak és alkotásainak biztosít teret, támogatja a megújító törekvéseket, ill. olyan projekteknek ad otthont, amelyek újragondolják a képzőművészet megszokott sablonjait és javítják a kortárs művészet pozícióit a hazai kultúrában. A tárlatokhoz kapcsolódó kísérő programok fogódzót nyújtanak azoknak, akik kíváncsiak a művészetre és szeretnék megismerni a velük egy korban és térben élő alkotók gondolatait a mindannyiunkat körülvevő valóságról.

Az Esernyős sokszínűségét mutatja, hogy a kulturális rendezvények mellett fő szervezője a Bike & Breakfast alkalmainak, működteti a helyi coworkereket segítő Szindbád Közösségi Irodát, valamint az ipari műemlékből átalakított Gázlámpa Kioszkot.