Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

gyermekvédelem

Milyen Magyarországon gyereknek lenni? Mit mondhatunk a gyermekjogok világnapján?

2022-11-20 13:46:06
November 20. a gyermekjogok világnapja, az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) Közgyűlése által 1989-ben ezen a napon elfogadott Gyermekjogi Egyezmény évfordulója, amely már több mint harmincéves.

Idén még két alkalom! Ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás

2022-11-09 16:28:40
Közeledik az év vége, ebben az évben már csak két alkalom lesz, amikor a Hintalovon Alapítvánnyal közös ingyenes jogsegélyünket és tanácsadásunkat igénybe vehetik. Érdemes élni a lehetőséggel, keressék a szakembereket bizalommal.

Tartson velünk, gondolkodjunk közösen! A gyerekek biztonságáról, védelméről szóló beszélgetésre hívjuk

2022-10-27 15:36:32
A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány ezúttal közös beszélgetésre hívja a szülőket. A téma a gyerekekkel szembeni erőszak megelőzésének lehetőségei a helyi közösségekben. A fókuszcsoportos kutatásban részt vevő szülőknek ajándékcsomagot juttatunk el.

Segíthetünk? Önnek is van kérdése? Ingyenes gyermekjogi tanácsadás és jogsegély a harmadik kerületben

2022-10-12 08:44:21
Rengeteg szülőben, gyerekekkel foglalkozó felnőttben merülnek fel olyan kérdések, amelyeket talán szívesen megbeszélnének szakemberekkel. Erre biztosítunk lehetőséget térítésmentesen: kérdezzenek, beszélgessünk. Segítünk válaszokat és megoldásokat találni.

A gyermekvédelem pozitív történeteit gyűjtik – Meséljék el Önök is

2022-09-27 11:51:47
Történetek, amelyek jól végződtek. Együttműködő partnerünk, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány felhívást tett közzé: a gyermekvédelmi szakma megbecsültségéhez olyan módon is megpróbálnak hozzájárulni, hogy szép, fontos és pozitív történeteket gyűjtenek. Ha Önnek van ilyen, mesélje el, írja meg nekik.

Lépjünk fel együtt a bántalmazás ellen, előzzük meg a bajt – Ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás

2022-09-12 09:59:03
Túl vagyunk az iskola- és óvodakezdés első napjain. Számos kérdésük lehet. Sokféle helyzettel találkoztak szülők, gyerekek, gyerekekkel foglalkozó felnőttek is. Talán vannak, akik szívesen beszélnének szakemberekkel az őket foglalkoztató problémákról, kérdésekről. Gyermekjogi tanácsadásunk és jogsegélyünk továbbra is térítésmentesen igénybe vehető. A következő alkalom: szeptember 14. Tartsanak velünk, beszélgessünk.

Kérdése van? Segíthetünk? Augusztus 24-én újabb ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás

2022-08-17 08:21:20
Számos kérdés felmerül Önben az óvoda-, iskolakezdés előtt? Szívesen megbeszélne szakemberekkel egy-egy bizonytalan esetet, furcsa helyzetet? Családi problémákkal, válással, láthatással, gyermekvédelemmel kapcsolatban fordulna szakértőkhöz? Segítünk. Jelentkezzen a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal közös ingyenes gyermekjogi tanácsadásunkra és jogsegélyünkre. A következő alkalom: augusztus 24.

Ingyenes gyermekjogi és gyermekvédelmi e-mail-kurzus – A téma: a gyerekek online biztonsága

2022-08-01 10:08:35
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány együttműködésének keretében újra ingyenes e-mail-kurzus indul, amelyre minden érdeklődő feliratkozását várjuk (szülők, nagyszülők, gondviselők, gyerekekkel foglalkozó szakemberek).

Július 20-án, szerdán újabb ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás

2022-07-18 14:36:41
Segíthetünk? Kérdésük van? Megvitatnának szakemberekkel is egy-egy kérdéses esetet? Ne feledjék: a bántalmazás minden formája megelőzhető. Jelentkezzenek a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal közös ingyenes gyermekjogi tanácsadásunkra és jogsegélyünkre. A következő alkalom: július 20.

Folytatódik az ingyenes gyermekjogi tanácsadás és jogsegély a harmadik kerületben

2022-06-22 07:29:25
Folytatjuk a közös munkát: változatlanul várjuk jelentkezésüket a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal közös ingyenes gyermekjogi tanácsadásunkra és jogsegélyünkre. A következő alkalom: július 20.

Hogyan beszéljünk a gyerekekkel nehéz, érzékeny témákról? Online előadásunkkal ebben szeretnénk segíteni

2022-05-11 21:43:27
Az elmúlt két év szokatlanul nehéz volt a családok, a gyerekek, illetve a gyerekekkel foglalkozó felnőttek számára is. Mindenkit rengeteg kérdés foglalkoztat, és sok a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogyan érdemes beszélni a gyerekekkel felkavaró kérdésekről, érzékeny témákról. Ebben próbálunk most segíteni.

Ingyenes gyermekjogi tanácsadás és jogsegély a harmadik kerületben

2022-03-28 16:23:29
Továbbra is várjuk jelentkezésüket a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal közös ingyenes gyermekjogi tanácsadásunkra és jogsegélyünkre. 

Fiatal képviselőit keresi a Eurochild Gyerektanácsa

2022-02-24 14:27:42
Együttműködő partnerünk, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány is tagja a legnagyobb gyermekjóléti ernyőszervezetnek, a Eurochildnak. A szervezet gyerektanácsába keresnek fiatalokat.

A gyerekkori sportolási tapasztalatokról felnőttként – Kutatás

2022-01-31 10:12:19
Együttműködő partnerünk, a Hintalovon Alapítvány „Gyerekek biztonsága a sportban” címmel online kutatást indít, hogy feltérképezze a gyermekkori sporthoz kapcsolódó élményeket, tapasztalatokat Magyarországon. Kérjük, ha teheti, segítse a szakembereket és a kutatást, töltse ki a kérdőívet.

Ingyenes gyermekjogi tanácsadásunkra és jogsegélyünkre már megvannak az idei első időpontok

2022-01-12 15:15:20
Folytatódik a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal közös ingyenes gyermekjogi tanácsadásunk és jogsegélyünk. Az első idei alkalom január 19., szerda. Várjuk Önöket szeretettel, kérdezzenek, beszélgessünk.

Minden helyreigazítási pert jogerősen megnyert a hamis hírekkel szemben a Hintalovon Alapítvány

2021-12-03 15:37:23
A bíróság jogerős döntése alapján valótlanul állította öt lap 2020 végén a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványról, hogy gyermekvédelmi tevékenységbe bújtatott LMBTQ-propagandát végez a harmadik kerületi óvodákban.

Oktatóvideók szülőknek és pedagógusoknak – A gyerekek online biztonsága közös ügyünk

2021-10-26 11:09:57
Hogyan lehetnek a gyerekek biztonságban az online térben? Mit tehetünk mi, felnőttek, szülők, pedagógusok, hogy nagyobb legyen az online tudatosság? Ingyenes, bárki számára elérhető oktatóvideók segítenek számos alapkérdést tisztázni.

Továbbra is elérhető az ingyenes gyermekjogi tanácsadás és jogsegély – Várjuk jelentkezésüket!

2021-09-19 11:27:12
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal együttműködésben folytatja a harmadik kerületi gyermekvédelmi rendszer megerősítését célzó munkáját, az alapítvány munkatársainak ingyenes gyermekjogi tanácsadása és jogsegélye továbbra is működik, az alábbi dátumokra tudnak jelentkezi, ha kérdésük, problémájuk van, amelyet szakemberekkel szeretnének megosztani.

2020 a gyermekjogok tükrében – Partnerünk, a Hintalovon Alapítvány éves jelentése a gyerekek helyzetéről

2021-06-03 16:35:55
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat gyermekjogi együttműködő partnere, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány ötödik alkalommal készítette el jelentését egy adott év legfontosabb, gyermekjogokat, a gyermekek helyzetét érintő történéseiről. A tavalyi rendhagyó volt akár a pandémia, akár a jogszabályi változások tekintetében.

A gyermekvédelem közös ügyünk! – Interjú Vaskuti Gergellyel, a Hintalovon Alapítvány munkatársával

2021-04-24 10:12:38
A Mindenki Podcastjának vendége a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány NEMECSEK programjának szakmai vezetője, Vaskuti Gergely volt.

Ingyenes e-mail-kurzus a gyermekvédelmi rendszer megerősítéséért

2021-04-19 10:55:13
E héttől indul ingyenes, hatalkalmas e-mail-kurzusunk, amelyet a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány szakemberei állítottak össze. Rengeteg hasznos információt gyűjtöttek össze, amelyek a segítségünkre lehetnek a gyerekekkel szembeni bántalmazás minden formájának felismerésére, megelőzésére. Tartsanak velünk, iratkozzanak fel!

Egy pofon még belefér? Hol ér véget a fegyelmezés, és hol kezdődik a bántalmazás? – Felmérés

2021-03-14 16:52:23
A harmadik kerületi gyermekvédelmi rendszer megerősítésében együttműködő partnerünk, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány „Egy pofon nem a világ?” című kutatásának célja, hogy feltérképezze, mit gondol ma a társadalmunk a bántalmazásról, és milyen lehetőségei vannak a közösségi gyermekvédelem megvalósításának.

Ingyenes jogsegély és tanácsadás a gyermekvédelmi rendszert megerősítő együttműködés keretében

2021-02-11 18:06:14
Szakemberek, a kerületben élők és itt dolgozók, szülők, fiatalok, egyszóval mindenki jelentkezését várjuk, akinek a gyermekvédelemmel, a gyermekjogokkal kapcsolatos kérdése, problémája van. Tegyünk együtt azért, hogy a harmadik kerületben a megelőzésé és a megoldásé lehessen minden esetben a főszerep, és senki se kényszerüljön többé titkolózni, hallgatni.

Gyermekbarát igazságszolgáltatás az abúzus gyermekáldozatainak

2021-02-08 15:44:38
A mérföldkőnek számító komplex módszer, amely országszerte elfogadottá válik, mindenekelőtt gyermekbarát. Fontos eleme, hogy nem az áldozattá vált gyereknek kell különböző intézményekbe mennie, hanem egy helyen elérhető számára a segítő és igazságszolgáltatás.

"Annyira cuki, itt éppen pancsol" – Kampány indul a szülők digitális tudatosságáért

2021-01-29 09:07:56
"Egy cuki kép a gyerkőcről, ahogy éppen pancsol.” Csak egy ártatlan megosztásról vagy valóban potenciális veszélyforrásról van szó? A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány és a Magyar Telekom közös kampányában szülőket, nevelőket, gyermekekkel foglalkozó felnőtteket buzdít a tudatos, felelős digitális viselkedésre, azaz arra, hogyan tudunk az online térben is gondoskodni a gyerekek biztonságáról.

Családgondozó, valamint óvodai és iskolai szociális segítő munkatársakat keresünk kerületünkbe

2021-01-28 16:28:27
Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ pályázatot hirdet családgondozó, illetve óvodai és iskolai szociális segítő munkakörök betöltésére. E szép, segítő hivatásterületekre kiváló konfliktuskezelő és kapcsolatteremtő készséggel bíró kollégákat várunk elhivatott csapatunkba.

A leggyakoribb kérdésekre azonnali válasz – Gyermekjogi tanácsadó chatbotot indít a Hintalovon Alapítvány

2020-12-04 11:29:38
A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány mesterséges intelligenciára épülő új, ingyenes szolgáltatása bárki számára a nap 24 órájában elérhető segítséget nyújt fontos gyermekjogi kérdésekben.

A járvány ideje alatt nagyobb a veszély, még jobban kell vigyáznunk a gyermekjogok érvényesülésére

2020-11-20 09:29:58
Fontos lenne, ha tudnák a gyerekek, hogy megilleti őket a szólásszabadság, a védelem a szexuális bántalmazástól és zaklatástól, hogy joguk van az alapvető oktatáshoz, az egészségügyi ellátáshoz, és hogy senki sem ütheti meg őket. A gyermekjogok érvényesülésének fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, de a járvány ideje alatt még többet kell beszélni róla.

Az együttműködés mérföldkövei – Szakmai egyeztetések a kerületi gyermekvédelem ügyében

2020-11-16 08:59:38
November elején a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány NEMECSEK Programjának vezetői közös (online) megbeszélésen vettek részt az önkormányzati fenntartású óvodák vezetőivel, az intézmények gyermekvédelmi felelőseivel és a hivatal munkatársaival, hogy a gyermekvédelmi rendszer megerősítését célul kitűző együttműködés további feladatait, irányait összegezzék, és az eddigi tapasztalatokat megosszák egymással.

Döntött az önkormányzat a kerületi gyermekvédelmi rendszer megerősítéséről

2020-10-09 11:35:02
Október 9-én reggel rendkívüli ülést tartott Óbuda-Békásmegyer Képviselő-testülete, ahol egyhangúlag határoztak arról, hogy a harmadik kerületi gyermekvédelmi rendszert szakemberek bevonásával, valamint közép- és hosszú távú szakmai együttműködések, programok keretében megerősítsék. Az önkormányzat korábbi vezetése folyamatos tájékoztatást kért és kapott az egyik kerületi óvoda szexuális visszaéléssel kapcsolatos ügyének részleteivel, érintettjeivel kapcsolatban. Ahelyett azonban, hogy a gyermekvédelmi szabályok kidolgozását sürgették volna, vagy segítették volna az óvodai dolgozók felkészítését a szexuális visszaélések megelőzésére, a bántalmazás jeleinek felismerésére, okuk van feltételezni, mondta dr. Kiss László polgármester, hogy arra vonatkozóan tettek lépéseket, hogy az eset ne derüljön ki.

Önkormányzati támogatás védőoltásra – Felhívás és a kérelem adatlapja

2020-09-07 13:02:19
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az alábbi felhívással fordul a kerületben élő szülőkhöz, gondviselőkhöz a harmadik kerületi csecsemők és gyermekek védőoltással történő ellátásával kapcsolatban.

Közlemény szociálisan rászoruló gyermek étkeztetéséről

2020-03-19 15:06:56
Közlemény szociálisan rászoruló gyermek étkeztetéséről

Elindult a szociális nyári gyermekétkeztetés a kerületben

2018-06-20 07:47:54
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata évek óta elkötelezett a gyermekek és gyermekes családok támogatásában, a gyermekéhezés megelőzésében, ezért az iskolai szünetekben is biztosítja a rászoruló gyermekek étkeztetését.

Félszáz napirendi pont a képviselők előtt

2018-05-24 16:29:32
Újbóli változtatási tilalom elrendelése a Római-parton, több együttműködési megállapodás, nyári táborok, zöld pályázatok, újabb KönyvMegálló és egy okospad telepítése. Ez csak néhány azon előterjesztések közül, amelyeket a képviselők a májusi ülésen tárgyaltak.

Példaértékűek a gyermekvédelmi szolgáltatások Óbudán

2017-11-09 10:31:41
Oklevéllel és emlékplakettel ismerte el az Emberi Erőforrások Minisztériuma Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának a gyermekvédelem területén végzett kimagasló munkáját a szociális munka napja alkalmából.

Gyermekbarát Település címet kapott Óbuda-Békásmegyer

2015-10-14 10:15:24
Gyermekbarát Település-díjat kapott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az UNICEF Magyar Bizottság Alapítványtól, az az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. Videós beszámoló.