Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Átadták az idei Bárczy István-díjakat – Mesevilág Óvodánk vezetője is a kitüntettek között

2020. szeptember 28., 12:45

Átadták az idei Bárczy István-díjakat a Főpolgármesteri Hivatalban, az elismeréseket Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet humánterületért felelős főpolgármester-helyettes adta át. Gólyáné Kaszás Erzsébet, az Óbudai Mesevilág Óvoda vezetője, az integrált nevelés elkötelezett pedagógusa, szintén részesült a rangos elismerésben.

A Bárczy István-díjat 2009-ben alapította a Fővárosi Közgyűlés, 2010-ben adták át első alkalommal. A kitüntetés a fővárosban működő közoktatási és gyermekvédelmi intézmények azon munkatársai részére adományozható, akik hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, oktatásához, képzéséhez és ezáltal a főváros fejlődéséhez.

Az idei díjazottak között ott van Gólyáné Kaszás Erzsébet, az Óbudai Mesevilág Óvoda vezetője is, akinek ezúton is gratulálunk az elismeréshez. Elhivatottsággal, kollégái iránti tisztelettel, rendkívüli munkabírással végzett hivatása, valamint kiemelkedő vezetői tevékenysége elismeréseként részesült Bárczy István-díjban.

Az Óbudai Mesevilág Óvoda az integrált nevelés elkötelezett híve, az idejáró gyermekek egyharmada valamilyen megsegítésre szorul. Siket, gyengénlátó, intellektuális képességzavarral élő, mozgásukban korlátozott, autista és magatartási nehézségekkel küzdő óvodások együtt, egy csoportban töltik itt napjaikat ép társaikkal.

„Ezzel mindenki nyer. A nehézséggel küzdőknek segítenek az épek, akik így már gyermekkorban megtanulják, hogyan is lehet sérült embertársainkat hatékonyan támogatni, miközben emberi méltóságukat is maximálisan tiszteletben tartjuk – mondta Gólyáné Kaszás Erzsébet óvodavezető egy korábbi interjúban. – Óvónőink többségének gyógypedagógiai vagy fejlesztő pedagógusi diplomája is van, így az eltérő fejlettségi szintű óvodásaink mindegyike egyéni bánásmód mellett bontakoztathatja ki képességeit.”