Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Átadták a fővárosi Bárczy István-díjakat pedagógusnap alkalmából – Kerületi óvodánk vezetője is elismerésben részesült

2021. június 7., 16:42

Átadták a Bárczy István-díjakat a budapesti városházán. Barabásné Murgács Kinga, az Óbudai Gyermekvilág Óvoda vezetője szintén az idei díjazottak között vehette át az elismerést pedagógusnap alkalmából. Szívből gratulálunk!

„Ma Magyarországon az egyik legnehezebb helyzetben oktatási rendszerünk van. Pedig ahogyan Szent-Györgyi Albert is mondta, olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája – mondta Karácsony Gergely főpolgármester köszöntőjében. – Az ország sorsa határozottan az oktatási rendszerén is múlik. Pedagógusnap alkalmából ma köszöntsük azokat, akik minden nehézség ellenére kitartóan tanítják gyermekeinket. Az online oktatás bevezetésével, a járványügyi veszélyhelyzettel csak még több teher hárult az egyébként is kiszolgáltatott pedagógusokra. Szeretném megköszönni kitartó munkájukat!”

Pénteken a Városházán adták át a Bárczy István-díjakat azoknak a budapesti pedagógusoknak, akik hosszú ideje kiemelkedő munkájukkal hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, ezzel a főváros fejlődéséhez is.

Az idei díjazottak között van Barabásné Murgács Kinga is, az Óbudai Gyermekvilág Óvoda vezetője. Aki fővárosi óvodai élet több mint negyvenévnyi lelkiismeretes szolgálatáért és a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztéséhez hozzáadott elméleti és gyakorlati munkájáért részesült az elismerésben.

Gyermekintézményünk vezetője immár 42 esztendeje kezdte óvónői pályáját a harmadik kerületben. „Az elmúlt évtizedek során munkája mindig előremutató, újító, nyitott és haladó szellemű volt”, közvetlen munkatársai jellemzik így pedagógusi attitűdjét.

Szívből gratulálunk az elismeréshez!

 

A Bárczy István-díjakat azok a budapesti pedagógusok kapják, akik hosszú ideje kiemelkedő munkájukkal hozzájárulnak a jövő generációjának neveléséhez

 

Barabásné Murgács Kinga, az Óbudai Gyermekvilág Óvoda vezetője is részesült a rangos fővárosi elismerésben

 

Turgonyi Dániel, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat többek között oktatási feladataiért felelős alpolgármestere szintén gratulált a díjazottaknak